Έναρξη Απριλίου 2024. Γιατί να κάνω τώρα MBA;

H απόφαση για εάν κανείς πρέπει να κάνει MBA (Master of Business Administration) είναι ένα πολύ καυτό θέμα σήμερα. Υπάρχει πραγματική αξία στην επιδίωξη ενός τέτοιου προγράμματος σπουδών; Η απάντηση στο σχετικό ερώτημα βασίζεται σε πολλές παραμέτρους.

Εφόσον χρειάζεστε μία καλή βάση για ώθηση της καριέρας σας η σύντομη απάντηση είναι “σίγουρα ΝΑΙ!”. Ένα MBA θα σας προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, ειδικά όταν το κάνετε σε μια κορυφαία Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων με πολύ καλή διεθνή φήμη όπως το Edinburgh Business School (EBS). Η εξασφάλιση της καριέρας σας και η απόκτηση υψηλότερου μισθού ακόμη και πριν την αποφοίτησή σας, η κατάκτηση μίας καλύτερης διοικητικής θέσης σε μια κορυφαία θέση διαχείρισης ή ακόμα να αυτονομηθείτε και να γίνετε το δικό σας «αφεντικό» είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα! 

Μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσετε τώρα ένα Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων δηλαδή ένα MBA.1. Εκμεταλλευθείτε την κρίση και βελτιώστε τις προοπτικές σας!Θα σας φανεί περίεργο, όμως τώρα χρειάζεται οπωσδήποτε να βελτιώσετε τα προσόντα σας και την εικόνα σας.  Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι ένα περιβάλλον και λιγότερες οι ελκυστικές θέσεις εργασίας τόσο υψηλότερα προσόντα πρέπει να έχουμε για να ξεχωρίσουμε και να φανεί ότι είμαστε ικανοί για το κάτι παραπάνω. Λόγω δε της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας το EBS έχει πεισθεί από την iCon ότι οι Έλληνες δικαιούμαστε καλύτερη υποστήριξη τώρα και έχει  προσαρμόσει τα δίδακτρά του στο 1/3 εκείνων που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε και να μπείτε στη λίστα των εκκολαπτόμενων ‘’αστεριών’’.2. Ένα MBA σημαίνει καλύτερες πιθανότητες για υψηλότερο μισθόΟ μέσος μισθός για ένα MBA είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τον μισθό ενός υπαλλήλου/στελέχους που δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο. Η επένδυσή σας σίγουρα θα αποδώσει όσο κι αν εάν σας φαίνονται αντίξοες οι συνθήκες της σημερινής αγοράς! Μια σωστή απόφαση τώρα και μια προσπάθεια θα σας προσδώσουν πολλαπλά πλεονεκτήματα για μια ολόκληρη ζωή.3. Ανοίξτε την πόρτα σε καλύτερες ευκαιρίες για επιτυχημένη σταδιοδρομίαΛόγω των προσόντων τους, οι απόφοιτοι ενός προγράμματος MBA έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν και να κατέχουν υψηλόβαθμη διοικητική θέση. Περισσότεροι από το 50% όσων κατέχουν  ΜΒΑ παγκοσμίως είναι ανώτερα στελέχη , διευθυντές και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Αυτές οι θέσεις ευθύνης συνεπάγονται υψηλότερο μισθό, αλλά βεβαίως επιρροή, προβολή , και υψηλότερη σιγουριά.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικοί από τους κορυφαίους εργοδότες που προσλαμβάνουν το μεγαλύτερο αριθμό πτυχιούχων MBA στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τις εταιρείες Deloitte, Ernst & Young, McKinsey, Boston Consulting Group και αρκετές άλλες. Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η IBM, η Procter και η Gamble και η Amazon διαρκώς κυνηγούν επίσης πτυχιούχους MBA.4. Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων

Ως φοιτητής σε ένα πραγματικά διεθνές πρόγραμμα ΜΒΑ όπως αυτό του Edinburgh Business School έχετε εξαιρετικές ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης. Θα «γνωρίσετε», θα αλληλεπιδράσετε και θα διασυνδεθείτε  με συμφοιτητές και αποφοίτους που βρίσκονται στην Ελλάδα σε υψηλές θέσεις,  αλλά και σ άλλες 165 χώρες σε όλο τον κόσμο και απασχολούνται στις μεγαλύτερες διεθνώς επιχειρήσεις (200 από τις καλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις –Fortune 500- απασχολούν κατόχους του MBA του EBS).

Επίσης  αποκτάτε πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων που στην περίπτωση του Edinburgh Business School  αποτελείται από περίπου 19.000 στελέχη σε όλο τον κόσμο!
Οι διασυνδέσεις αυτές θα σας δώσουν εις βάθος εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου και βέβαια τη δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο που θα σας βοηθήσουν να «εκτοξεύσετε» την καριέρα σας!

5. Αποκτήστε πολύτιμες επιχειρηματικές και διαχειριστικές δεξιότητες

Η εκπαίδευση στα πλαίσια ενός MBA συνήθως επιδιώκεται από νέους επαγγελματίες με τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ακόμη και από ανώτερους υπαλλήλους που θέλουν την πρόκληση. Μετά από κάποιο διάστημα στην επαγγελματική ζωή, είναι στην ανθρώπινη φύση να συμμορφώνεται σε μια ορισμένη επαναληπτικότητα και να αποφεύγεται η ανάληψη κινδύνων.
Μελετώντας για το  Master of Business Administration του EBS μαθαίνετε  να ασχολείστε με θέματα πέρα από τα τετριμμένα, με θέματα επίκαιρης διεθνούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, να εφαρμόσετε τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης και να παρακινείτε συνεχώς τον εαυτό σας. Και αυτό θα συνεχιστεί και μετά την αποφοίτηση, καθώς το MBA σας παρέχει και τα κανάλια που θα κρατήσουν ζωντανή αυτήν την πρόκληση και θα σας ωθήσουν να βελτιώνεστε συνεχώς.

6. Γίνετε, αν προτιμάτε,  αφεντικό του εαυτού σας

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν το MBA του EBS επειδή θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και να μάθουν πώς να στήσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση με επιτυχία. Το MBA θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρειάζονται για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή να βοηθήσετε μια υπάρχουσα επιχείρηση να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί. Πολλοί απόφοιτοι του MBA καταλήγουν να ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση και όσοι δεν το κάνουν, αναλαμβάνουν αρχικά καθήκοντα τουλάχιστον ως σε μεσαία στελέχη σε μεγάλες εταιρείες με προοπτικές εξέλιξης.

7. Αποκτήστε διεθνή αναγνώριση και αξιοπιστία

Ακόμη και πριν ολοκληρώσετε το MBA σας, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ή να αναπτύξετε την καριέρα σας, το πτυχίο που θα έχετε λάβει από το EBS  θα αναγνωριστεί και σίγουρα θα αυξήσετε την αξιοπιστία σας στον επιχειρηματικό κόσμο.

8. Απολαύστε πραγματική ευελιξία σπουδών!

Ένα από τα κολοσσιαία πλεονεκτήματα του ΜΒΑ , ωστόσο, είναι η αποδεδειγμένη πολύπλευρη προσαρμοστικότητα και ευελιξία του. Με το MBA του EBS μπορείτε σίγουρα να ακολουθήσετε πολλούς διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα  γιατί η δομή και οι κανόνες του προγράμματος σας βοηθούν να ξεκινήσετε όπως θέλετε, να το προσαρμόσετε στις εκάστοτε ανάγκες σας και να το τελειώσετε με επιτυχία! Το EBS σας δίνει την μοναδική δυνατότητα να ξεκινήστε τις σπουδές σας όποτε θέλετε εσείς και να ολοκληρώσετε το MBA στο δικό σας ρυθμό (γρήγορα ή αργά), στον τόπο σας μετακινούμενος σε άλλες πόλεις ή χώρες και να το αποπληρώσετε με τον τρόπο που θα επιλέξετε. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο! Αποφασίστε το!!

elGreek