Συνεργασίες

HeriotWattUniversitylogo

Το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt του Εδιμβούργου ιδρύθηκε το 1821 και ήταν το πρώτο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στον κόσμο. Οι ιδρυτές του Πανεπιστημίου είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα εκπαίδευε ανθρώπους σε όλες τις ταχύτατες αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Το Πανεπιστήμιο πήρε το όνομά του από τον οικονομολόγο George Heriot και τον μηχανικό James Watt γνωστό για την ανακάλυψη της ατμομηχανής, στη δημιουργία του όμως έπαιξε ρόλο και ο Adam Smith.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει καινοτομικά και εφαρμοσμένα προγράμματα σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα υψηλά στάνταρντς του Πανεπιστημίου ελέγχονται από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας (Quality Assurance Agency) του Βρετανικού κράτους. Το Πανεπιστήμιο Heriot Watt συνεχίζοντας την παράδοση των ιδρυτών του, εξακολουθεί να ευημερεί ως εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αυξάνει την φήμη του για την ακαδημαϊκή του έρευνα και τα καινοτομικά του προγράμματα. Το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt του Εδιμβούργου είναι κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Chartered British University) και είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Αμερικάνικο Υπουργείο Παιδείας (US Department of Education).

H iCon συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο και προσφέρει  σε όλη την Ελλάδα σειρά μεταπτυχιακών προγραμμάτων (Master & MBA) με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

 

Υψηλότατη ποιότητα του Πανεπιστημίου Heriot Watt

  • To HWU είναι ένα από τα παλαιότερα (1821), και ταυτόχρονα από τα πιο σύγχρονα Πανεπιστήμια
  • Από τα καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια με κορυφαία κρατική πιστοποίηση (Royal Charter)
  • Εξελέγη Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011-2012 και 2012-2013
  • Αξιολογήθηκε ως 4ο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα των κατασκευών (Guardian, 2015)
  • και 4ο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα Business, Management & Marketing (Guardian, 2015) μεταξύ 113 Πανεπιστημίων

 

EBS Logo Black digital

 

Το Edinburgh Business School (EBS) είναι η μεταπτυχιακή σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Heriot Watt. Στον κόσμο των επιχειρήσεων το EBS κατέχει περίοπτη θέση αφού το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο με βάση την κατάταξη (Fortune 500), έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του προγράμματος MBA. Η έγκριτη εφημερίδα Financial Times σε σχετική λίστα κατέταξε το Edinburgh Business School ως το πλέον (Νο 1) δημοφιλές πρόγραμμα ΜΒΑ στον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά, αφού συγκεντρώνει τους περισσότερους σπουδαστές MBA απ’ όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, οι οποίοι προχέονται από όλα τα μέρη του κόσμου! Με ένα παγκόσμιο δίκτυο επιτυχημένων αποφοίτων, αναγνώριση από κρατικούς οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρίες και τα ΜΜΕ το EBS προσφέρει προγράμματα και τίτλους σπουδών που βελτιώνουν τις δεξιότητες των εκπαιδευομένων, αυξάνουν τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και βοηθούν τις επιδόσεις των επιχειρήσεων.

Στην Ελλάδα συνεργάζεται αποκλειστικά με την iCon και προσφέρει τα κορυφαία μεταπτυχιακά του προγράμματα MBA, MBA in Financial Management, MBA in Strategic Planning, Master of Science in Financial Management. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα

HZINTAPPLIEDSCIENCEHORB

Το HZ βρίσκεται στις όμορφες ακτές της Zeeland στο νότιο – δυτικό άκρο της Ολλανδίας πολύ κοντά στο Βέλγιο και στη Γαλλία και είναι το πλησιέστερο σημείο προς το Λονδίνο και τη Μεγάλη Βρετανία γενικότερα. Το ΗΖ έχει ισχυρό διεθνή προσανατολισμό και βασικές του αξίες είναι η ποιότητα, η προσωπική ανάπτυξη και η επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι η ανάπτυξη κάθε σπουδαστή, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τη ζωή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι σπουδαστές μέσα από ειδικά προσαρμοσμένα, ευέλικτα προγράμματα σπουδών, αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που τους προετοιμάζουν για μία καριέρα με ισχυρές προοπτικές.

Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις, τοπικές και διεθνείς. Δεν παρέχει στους φοιτητές μόνο θεωρητική εκπαίδευση, αλλά επικεντρώνεται στην πρακτική εφαρμογή. Η επαγγελματική πρακτική έχει ενσωματωθεί στην εκπαίδευση μέσω της πρακτικής άσκησης με προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και πρακτικές εργασίες.

Στην Ολλανδία υπάρχουν 43 Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών. Σύμφωνα με την τελευταία Αξιόλογηση «Keuzegids Hbo Voltijd 2014» το ΗΖ είναι το Νο 1 Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η μεταφορά της γνώσης στο επαγγελματικό περιβάλλον είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του ΗΖ, που ως Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών έχει ως αρχή της λειτουργίας του τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση και την έρευνα με πρακτικό (εφαρμοσμένο) προσανατολισμό. Οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι περιζήτητοι διότι είναι εξ αρχής χρήσιμοι, αφού διατηρούν στενή επαφή με τους σχετικούς επαγγελματικές τομείς λόγω της ενσωμάτωσης πρακτικών γνώσεων και πρακτικής άσκησης στα προγράμματα σπουδών, παρέχοντας έτσι προστιθέμενη αξία στους τίτλους που αποκτούν.

Το Πανεπιστήμιο, κάνει ειδική αναφορά στην μοναδική συνεργασία με την iCon και στην ιστοσελίδα του. (Για να μεταφερθείτε στην σελίδα του Πανεπιστημίου πατήστε εδώ!)

UoL Logo Full Colour

Το Πανεπιστήμιο του Leicester (Λέστερ) είναι ένα από τα πολύ καλά και διαρκώς ανερχόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έχει σημαντική διδακτική και ερευνητική εμπειρία, στενούς δεσμούς με τις επιχειρήσεις και αποφοίτους σε σημαντικές θέσεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων Βρετανικών Πανεπιστημίων (με βάση οποιαδήποτε υπάρχουσα αξιολόγηση).

Το ΜΒΑ του School of Management σε όλες τις μορφές που προσφέρεται δηλαδή και full-time στην Αγγλία και Online εκτός Αγγλίας, είναι αναγνωρισμένο από το Association of MBAs, οργανισμό που πιστοποιεί την ποιότητα των προγραμμάτων ΜΒΑ που προσφέρονται στη Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Association of MBAs, αναγνωρίζει ελάχιστα βρετανικά ΜΒΑ και στη λίστα του περιέχονται οι πραγματικά (και αντικειμενικά) καλύτερες Ευρωπαϊκές σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων όπως το London Business School, το INSEAD, το BOCCONI, το ERASMUS κ.α. Η αναγνώριση αυτή τοποθετεί το School of Management του Πανεπιστημίου του Λέστερ μεταξύ των καλύτερων Business Schools σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και προσφέρει επίσης προγράμματα σε πολλά γνωστικά πεδία.

Είναι ένα πραγματικά σύγχρονο παγκόσμιο πανεπιστήμιο, αφού έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών δηλ. περίπου 5.000 σπουδαστές εκτός Πανεπιστημίου. Η “διεθνικότητα” αυτή δίνει Πανεπιστήμιο τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σπουδαστές όπου και αν βρίσκονται, αλλά και προσδίδει στα προγράμματα ένα πραγματικά διεθνή χαρακτήρα, που γίνεται σαφής από το εκπαιδευτικό υλικό και τις αναλύσεις των περιπτώσεων (cases) που αναλύονται.

Η International Consulting προωθεί στην Ελλάδα τα online πρόγραμματα του Πανεπιστημίου και είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.iconsulting.gr

elGreek