Θέματα Καριέρας

Τα πτυχία απονέμονται κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο και η υποστήριξη των σπουδών παρέχεται από το Πανεπιστήμιο και από την iCon. Επικοινωνήστε τώρα με έναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο της iCon για να σας συμβουλεύσει και να λύσει τις απορίες σας, πατώντας εδώ

Η απόφαση για εάν κανείς πρέπει να κάνει MBA  (Master of Business Administration) είναι ένα πολύ καυτό θέμα σήμερα. Υπάρχει πραγματική αξία στην επιδίωξη ενός τέτοιου προγράμματος σπουδών; Η απάντηση στο σχετικό ερώτημα βασίζεται σε πολλές παραμέτρους.

Εφόσον χρειάζεστε μία καλή βάση για ώθηση της καριέρας σας η σύντομη απάντηση είναι “σίγουρα ΝΑΙ!” . Ένα MBA θα σας προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, ειδικά όταν το κάνετε σε μια κορυφαία Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων με πολύ καλή διεθνή φήμη όπως το Edinburgh Business School (EBS).

Η εξασφάλιση της καριέρας σας και η απόκτηση υψηλότερου μισθού ακόμη και πριν την αποφοίτησή σας, η κατάκτηση μίας καλύτερης  διοικητικής θέσης σε μια κορυφαία θέση διαχείρισης ή ακόμα να αυτονομηθείτε και να γίνετε το δικό σας «αφεντικό» είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα!

Μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσετε τώρα ένα Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων δηλαδή ένα MBA.

1. Εκμεταλλευθείτε την κρίση και βελτιώστε τις προοπτικές σας!

Θα σας φανεί περίεργο, όμως τώρα χρειάζεται οπωσδήποτε να βελτιώσετε τα προσόντα σας και την εικόνα σας.  Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι ένα περιβάλλον και λιγότερες οι ελκυστικές θέσεις εργασίας τόσο υψηλότερα προσόντα πρέπει να έχουμε για να ξεχωρίσουμε και να φανεί ότι είμαστε ικανοί για το κάτι παραπάνω. Λόγω δε της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας το EBS έχει πεισθεί από την iCon ότι οι Έλληνες δικαιούμαστε καλύτερη υποστήριξη τώρα και έχει  προσαρμόσει τα δίδακτρά του στο 1/3 εκείνων που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε και να μπείτε στη λίστα των εκκολαπτόμενων ‘’αστεριών’’.

2. Ένα MBA σημαίνει καλύτερες πιθανότητες για υψηλότερο μισθό

Ο μέσος μισθός για ένα MBA είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τον μισθό ενός υπαλλήλου/στελέχους που δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο. Η επένδυσή σας σίγουρα θα αποδώσει όσο κι αν εάν σας φαίνονται αντίξοες οι συνθήκες της σημερινής αγοράς! Μια σωστή απόφαση τώρα και μια προσπάθεια θα σας προσδώσουν πολλαπλά πλεονεκτήματα για μια ολόκληρη ζωή.

3. Ανοίξτε την πόρτα σε καλύτερες ευκαιρίες για επιτυχημένη σταδιοδρομία

Λόγω των προσόντων τους, οι απόφοιτοι ενός προγράμματος MBA έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν και να κατέχουν υψηλόβαθμη διοικητική θέση. Περισσότεροι από το 50% όσων κατέχουν  ΜΒΑ παγκοσμίως είναι ανώτερα στελέχη , διευθυντές και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Αυτές οι θέσεις ευθύνης συνεπάγονται υψηλότερο μισθό, αλλά βεβαίως επιρροή, προβολή , και υψηλότερη σιγουριά.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικοί από τους κορυφαίους εργοδότες που προσλαμβάνουν το μεγαλύτερο αριθμό πτυχιούχων MBA στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τις εταιρείες Deloitte, Ernst & Young, McKinsey, Boston Consulting Group και αρκετές άλλες. Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η IBM, η Procter και η Gamble και η Amazon διαρκώς κυνηγούν επίσης πτυχιούχους MBA.

4. Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων

Ως φοιτητής σε ένα πραγματικά διεθνές πρόγραμμα ΜΒΑ όπως αυτό του Edinburgh Business School έχετε εξαιρετικές ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης. Θα «γνωρίσετε» , θα αλληλεπιδράσετε και θα διασυνδεθείτε  με συμφοιτητές και αποφοίτους που βρίσκονται στην Ελλάδα σε υψηλές θέσεις,  αλλά και σ άλλες 165 χώρες σε όλο τον κόσμο και απασχολούνται στις μεγαλύτερες διεθνώς επιχειρήσεις (200 από τις καλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις –Fortune 500- απασχολούν κατόχους του MBA του EBS).

Επίσης  αποκτάτε πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων που στην περίπτωση του Edinburgh Business School  αποτελείται από περίπου 19.000 στελέχη σε όλο τον κόσμο!
Οι διασυνδέσεις αυτές θα σας δώσουν εις βάθος εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου και βέβαια τη δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο που θα σας βοηθήσουν να «εκτοξεύσετε» την καριέρα σας!

5. Αποκτήστε πολύτιμες επιχειρηματικές και διαχειριστικές δεξιότητες

Η εκπαίδευση στα πλαίσια ενός MBA συνήθως επιδιώκεται από νέους επαγγελματίες με τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ακόμη και από ανώτερους υπαλλήλους που θέλουν την πρόκληση. Μετά από κάποιο διάστημα στην επαγγελματική ζωή, είναι στην ανθρώπινη φύση να συμμορφώνεται σε μια ορισμένη επαναληπτικότητα και να αποφεύγεται η ανάληψη κινδύνων.
Μελετώντας για το  Master of Business Administration του EBS μαθαίνετε  να ασχολείστε με θέματα πέρα από τα τετριμμένα, με θέματα επίκαιρης διεθνούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, να εφαρμόσετε τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης και να παρακινείτε συνεχώς τον εαυτό σας. Και αυτό θα συνεχιστεί και μετά την αποφοίτηση, καθώς το MBA σας παρέχει και τα κανάλια που θα κρατήσουν ζωντανή αυτήν την πρόκληση και θα σας ωθήσουν να βελτιώνεστε συνεχώς.

6. Γίνετε, αν προτιμάτε,  αφεντικό του εαυτού σας

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν το MBA του EBS επειδή θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και να μάθουν πώς να στήσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση με επιτυχία. Το MBA θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρειάζονται για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή να βοηθήσετε μια υπάρχουσα επιχείρηση να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί. Πολλοί απόφοιτοι του MBA καταλήγουν να ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση και όσοι δεν το κάνουν, αναλαμβάνουν αρχικά καθήκοντα τουλάχιστον ως σε μεσαία στελέχη σε μεγάλες εταιρείες με προοπτικές εξέλιξης.

7. Αποκτήστε διεθνή αναγνώριση και αξιοπιστία

Ακόμη και πριν ολοκληρώσετε το MBA σας, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ή να αναπτύξετε την καριέρα σας, το πτυχίο που θα έχετε λάβει από το EBS  θα αναγνωριστεί και σίγουρα θα αυξήσετε την αξιοπιστία σας στον επιχειρηματικό κόσμο.

8. Απολαύστε πραγματική ευελιξία σπουδών!

Ένα από τα κολοσσιαία πλεονεκτήματα του ΜΒΑ , ωστόσο, είναι η αποδεδειγμένη πολύπλευρη προσαρμοστικότητα και ευελιξία του. Με το MBA του EBS μπορείτε σίγουρα να ακολουθήσετε πολλούς διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα  γιατί η δομή και οι κανόνες του προγράμματος σας βοηθούν να ξεκινήσετε όπως θέλετε, να το προσαρμόσετε στις εκάστοτε ανάγκες σας και να το τελειώσετε με επιτυχία! Το EBS σας δίνει την μοναδική δυνατότητα να ξεκινήστε τις σπουδές σας όποτε θέλετε εσείς και να ολοκληρώσετε το MBA στο δικό σας ρυθμό (γρήγορα ή αργά), στον τόπο σας μετακινούμενος σε άλλες πόλεις ή χώρες και να το αποπληρώσετε με τον τρόπο που θα επιλέξετε. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο! Αποφασίστε το!!

Ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να κάνεις μια πρώτη καλή εντύπωση!!

Πώς να κάνετε καλή εντύπωση

 • απαντήστε στις ερωτήσεις ξεκάθαρα και συνοπτικά
 • κάντε σχετικές ερωτήσεις που προκαλούν σκέψη την κατάλληλη στιγμή, καθώς αυτό μπορεί να δείξει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τον ρόλο και ακούτε πραγματικά τον συνεντευκτή
 • αποφύγετε να μιλήσετε για προσωπικά προβλήματα
 • να είστε όσο το δυνατόν πιο ενθουσιώδεις
 • να είστε καλοί με οποιοδήποτε προσωπικό που συναντάτε πριν από τη συνέντευξη
 • επιδεικνύουν θετική γλώσσα του σώματος, μιλώντας καθαρά, χαμογελώντας συχνά και διατηρώντας οπτική επαφή
 • μην κακολογείτε κανέναν προηγούμενο εργοδότη
 • δώστε μια σταθερή χειραψία στον/στους συνεντευκτή(ους) σας πριν και μετά
 • επισημάνετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά, τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά σας, με βάση τις δεξιότητες που έχετε αναγνωρίσει ως σημαντικές για τον οργανισμό και αποδεικνύοντάς τις με πρακτικά παραδείγματα
 • ενημερώστε τον(τους) συνεντευκτή(ους) σας ότι είστε διαθέσιμοι να απαντήσετε σε τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις
 • χαλαρώστε και καθίστε φυσικά, αλλά χωρίς να ξαπλώνετε στην καρέκλα σας ή να ακουμπάτε στο γραφείο
 • δείξτε τα χέρια σας, καθώς αυτό είναι σημάδι ειλικρίνειας
 • φορέστε έξυπνα επαγγελματικά ρούχα με άνετα, γυαλισμένα παπούτσια.

Συγχαρητήρια! Τώρα έχετε φτάσει στο στάδιο της συνέντευξης. Ποιο είναι το επόμενο??

Έχετε λάβει τώρα ένα email που σας προσκαλεί σε συνέντευξη. Μάλλον έχει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Τι πρέπει όμως να έχετε μαζί σας; Αυτές είναι οι προτάσεις μας:

 1. την πλήρη διεύθυνση και τα στοιχεία της εταιρείας στους Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας
 2. όνομα και τίτλος εργασίας του ατόμου που πρόκειται να γνωρίσετε
 3. αντίγραφο προκήρυξης θέσης (θέση και προδιαγραφές)
 4. αντίγραφο του βιογραφικού σας σημειώματος, της αίτησης και της συνοδευτικής επιστολής
 5. αντίγραφο πρόσκλησης συνέντευξης
 6. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. (διαβατήριο ή άλλο έντυπο)
 7. Πιστοποιητικά πτυχίου, παραδείγματα εργασιών
 8. Χρήματα, στυλό και σημειωματάριο, κινητό τηλέφωνο

Τύποι συνεντεύξεων:

 1. Τηλέφωνο: χρησιμοποιείται συνήθως για την εξάλειψη υποψηφίων. Εάν πετύχετε, θα κληθείτε στο επόμενο στάδιο, συνήθως σε μια εις βάθος συνέντευξη ένας προς έναν
 2. Βίντεο: μέσω Skype, FaceTime ή YouTube. Γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για μεταπτυχιακούς ρόλους. Οι συνεντεύξεις βίντεο αποτελούν συνήθως μέρος της αρχικής διαδικασίας προβολής
 3. Συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο: πραγματοποιείται συνήθως αφού ο υποψήφιος εργοδότης αποφασίσει ότι πληροίτε τα κριτήρια εργασίας. Οι συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο μπορεί να περιλαμβάνουν μία συνέντευξη με έναν συνεντευκτή ή έναν αριθμό ατομικών συνεντεύξεων με διαφορετικά μέλη της εταιρείας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
 4. Συνεντεύξεις σε πάνελ: συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο στις οποίες θα λάβετε συνέντευξη από περισσότερα μέλη της εταιρείας ταυτόχρονα.
 5. Ομαδικές συνεντεύξεις: ένας αριθμός υποψηφίων (όχι μόνο εσείς) λαμβάνει συνέντευξη ταυτόχρονα. Μπορεί να διεξαχθούν συζητήσεις για διάφορα θέματα ή να γίνουν ερωτήσεις με τη σειρά.
 6. Κέντρα αξιολόγησης: περιλαμβάνουν γραπτές δοκιμασίες, παιχνίδια ρόλων και άλλου είδους ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομαδικής εργασίας. Τα κέντρα αξιολόγησης μπορεί να διαρκέσουν μία έως τρεις ημέρες και πολλοί υποψήφιοι αξιολογούνται ταυτόχρονα. Οι εταιρείες προσπαθούν να αξιολογήσουν την απόδοσή σας σε μια σειρά από καταστάσεις «πραγματικής ζωής».

  Εάν δεν έχετε συνοπτικές πληροφορίες για το είδος της συνέντευξης επικοινωνήστε με την εταιρεία και ζητήστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

Προετοιμασία για συνέντευξη

• Διαβάστε προσεκτικά το βιογραφικό σας και σκεφτείτε πώς θα αντιμετωπίσετε τυχόν τομείς που φαίνονται προβληματικοί Για παράδειγμα γιατί σκέφτεστε να αφήσετε την τρέχουσα εργασία σας ή γιατί έχετε ήδη αφήσει την τελευταία σας δουλειά
• Μελετήστε την περιγραφή της θέσης εργασίας και προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς αναζητούν οι υποψήφιοι εργοδότες σας, ώστε να ταιριάζει με τη δική σας
• Εάν έχετε συστατικές επιστολές, επικοινωνήστε μαζί τους ενημερώνοντάς τους ότι περνάτε από μια διαδικασία συνέντευξης και ότι μπορεί να λάβουν κλήση
• Κάντε μια εκτενή έρευνα για την εταιρεία. Επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους, τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μελετήστε τις πληροφορίες που παρέχουν για τις δραστηριότητές τους, το στρατηγικό όραμα, την εταιρική κουλτούρα, τις καριέρες τους, ώστε να είστε προετοιμασμένοι
• Διαβάστε για την εταιρεία σε ειδήσεις/οικονομικές ιστοσελίδες. Μάθετε για τη θέση τους στην αγορά και τους ανταγωνιστές τους. Μάθετε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.
• Σκεφτείτε και γράψτε ερωτήσεις που θα κάνετε στον/στους συνεντευκτή/ους. Εάν γνωρίζετε το όνομά τους, προσπαθήστε να κάνετε κάποια έρευνα ώστε να γνωρίζετε το υπόβαθρό τους. Ποιός ξέρει? Μπορεί να έχετε περάσει από το ίδιο σχολείο ή να έχετε κάποια άλλα ενδιαφέροντα ή κοινό υπόβαθρο
• Επιλέξτε τα ρούχα που θα φορέσετε το προηγούμενο βράδυ, κοιμηθείτε καλά, αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ
• Προγραμματίστε το ταξίδι σας τουλάχιστον μία ημέρα πριν, ώστε να φτάσετε 10-15 λεπτά νωρίτερα

Με λίγα λόγια, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!

elGreek