• +302109248534
  • info@icon.gr

Σπουδές για πτυχίο στην Ελλάδα

Το πρωτοποριακό προπτυχιακό πρόγραμμα Bachelor σε θέματα Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων (International Business and Management Studies) του Πανεπιστημίου HZ, του πρώτου Ολλανδικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή γνώση με την επαγγελματική επάρκεια και την διεθνή εμπειρία! Το πρωτοπόρο curriculum του προγράμματος, πραγματοποιείται και στις δύο χώρες, και περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση!

Το Heriot Watt University του Εδιμβούργου και το Edinburgh Business School είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (UK) και σε συνεργασία με την iCon, προσφέρει υψηλής ποιότητας, πρωτοποριακά, ευέλικτα μεταπτυχιακά προγράμματα Master και MBA σε όλη την Ελλάδα! Τα προγράμματα προσφέρουν αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα.

Η διδασκαλία πραγματοιείται με ζωντανή online εκπαίδευση  την οποία η iCon χρησιμοποιεί πάνω από 20 έτη. Τα μαθήματα είναι ζωντανά (δηλαδή όχι προκατασκευασμένα videos), οι σπουδαστές έχουν πλήρη αμφίδρομη ζωντανή επικοινωνία τόσο με τους εισηγητές όσο και μεταξύ τους, πλήρες υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό (ανανεώνεται τακτικότατα από το Πανεπιστήμιο), γίνονται workshops προτοιμασίας για τις εξετάσεις, επίλυση αποριών, ανάλυση θεμάτων εξετάσεων προηγούμενων εξεταστικών κλπ. Σε κανονικές συνθήκες (δηλαδή όχι στην κατάσταση που βιώνουμε λόγω COVID 19) οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και στο εκπαιδευτικό κέντρο της iCon.  
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι διαθέσιμα σε ευέλικτη μορφή, που επιτρέπει στους φοιτητές να αποκτήσουν ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό στον τομέα της προτίμησής τους, σε μια ποικιλία μορφών και με προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά, ώστε να ταιριάζει στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. 

Τα πτυχία απονέμονται κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο και η υποστήριξη των σπουδών παρέχεται από το Πανεπιστήμιο και από την iCon. Επικοινωνήστε τώρα με έναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο της iCon για να σας συμβουλεύσει και να λύσει τις απορίες σας, πατώντας εδώ.

Τι να επιλέξω, MBA ή Master (MSc/MA);

Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας έχει κάνει πλέον απαραίτητη την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είτε για κάποιον που κάνει τώρα τα πρώτα επαγγελματικά βήματα είτε για κάποιον που έχει ήδη μεγάλη εργασιακή εμπειρία.

Πώς όμως γίνεται η επιλογή του σωστού μεταπτυχιακού; Ποιο πρόγραμμα θα προσφέρει ταυτόχρονα και τις γνώσεις αλλά και την ώθηση στο βιογραφικό του αποφοίτου; Επιλέγουμε MBA ή MSc; Ποια είναι η διαφορά; Η επιλογή του σωστού μεταπτυχιακού έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, όπως την ποιότητα και φερεγγυότητα του πανεπιστημίου, το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών, αλλά και κατά πόσο ταιριάζει το εκάστοτε πρόγραμμα στις ανάγκες και απαιτήσεις του εκάστοτε σπουδαστή.

Το Πανεπιστήμιο του Heriot Watt του Εδιμβούργου είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Μεγάλη Βρετανία (Κοιτάζοντας λοιπόν τις κατατάξεις των Πανεπιστημίων, αλλά και τον στρατηγικό στόχο του (την δημιουργία ενός ιδρύματος με διεθνή απήχηση και παρουσία) καταλαβαίνει κανείς ότι το Πανεπιστήμιο Heriot Watt του Εδιμβούργου προσφέρει στους σπουδαστές και αποφοίτους του έναν τίτλο σπουδών με παγκόσμια απήχηση. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1821 από τον οικονομολόγο George Heriot και τον μηχανικό James Watt (εφευρέτη της ατμομηχανής), δηλαδή έχει περίπου 200 χρόνια εμπειρίας και παρουσίας στον χώρο της ανώτατης και πρωτοποριακής εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα με μεγάλη παράδοση και με εγγύηση στα πτυχία που απονέμει. Τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά αφού οι απόφοιτοι κατέχουν ένα πτυχίο που προσφέρει και ποιότητα και φερεγγυότητα πράγματα που αναγνωρίζονται από εργοδότες, αφού πάνω από 92% των αποφοίτων βρίσκουν εργασία ή καλυτερεύουν τις συνθήκες εργασίας τους μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους (Guardian, 2012).

Το MBA είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει έναν σπουδαστή για διοικητική θέση, δηλαδή δεν είναι ένα πτυχίο που προσφέρει τις εξειδικευμένες «τεχνικές» γνώσεις σε κάποια επιμέρους επιχειρησιακή λειτουργία (όπως χρηματοοικονομικά,  marketing, διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού κτλ.) αλλά παρέχει γνώσεις που θα δώσουν στους απόφοιτους τα εφόδια εκείνα για να διοικήσουν οποιαδήποτε λειτουργία/τμήμα μία επιχείρησης με κατανόηση των λοιπών λειτουργιών/τμημάτων, ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί αρμονικά ως σύνολο. Αντίθετα ένα μεταπτυχιακό MSc προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις μιας λειτουργίας σε βάθος και έχει στόχο να δημιουργήσει απόφοιτους «ειδήμονες – ειδικούς» σε συγκεκριμένα θέματα ανάλογα με τον τομέα του τίτλου (MSc in Financial Management, MSc in Marketing, MSc in Human Resource Management κ.α.). Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι ο ένας τύπος πτυχίου με τον άλλον δεν διαφέρουν ως προς το  επίπεδο σπουδών – είναι και τα δύο ισάξια μεταπτυχιακά διπλώματα – αλλά στο αντικείμενο που πραγματεύονται. Το τι πρόγραμμα θα επιλέξει κανείς πρέπει να γίνει βάσει του ενδιαφέροντος και του αντικειμένου κάθε υποψηφίου. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος σε μια τράπεζα που εργάζεται αρκετό καιρό στο αντικείμενό του και επιθυμεί να στοχεύσει μια θέση προϊσταμένου, ασχέτως λειτουργίας, θα ήταν πιο σωστό να κάνει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA. Και το MSc δίνει τη δυνατότητα να είναι κανείς προϊστάμενος στην ειδικότητά του, αλλά εάν θελήσει να μετακινηθεί εκτός αυτής χρειάζεται συμπλήρωση των γενικότερων επιχειρηματικών γνώσεων. Πιθανώς οι όροι generalist και specialist περιγράφουν περιληπτικά καλύτερα την διαφορά.

Τα μαθήματα που περιέχονται σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και η μορφή του ίδιου του προγράμματος είναι πολύ σημαντικά στην τελική επιλογή. Το MBA και τα Master in Science  του Πανεπιστημίου Heriot Watt και του Edinburgh Business School προσφέρουν μια πληθώρα μαθημάτων που σκοπό δεν έχουν απλώς μια παρουσίαση της θεωρίας αλλά την σύνδεση της θεωρητικής επιστημονικής γνώσης με τον κόσμο των επιχειρήσεων και το πώς μπορούν όλα αυτά να εφαρμοστούν στην πράξη. Η εξαιρετική ευελιξία των προγραμμάτων (χρονικά, τοπικά, οικονομικά, αλληλουχίας μαθημάτων) καθιστά τα προγράμματα ιδιαίτερα φιλικά σε εργαζόμενους προσφέροντας την δυνατότητα χωρίς να παραμελήσουν ή να εγκαταλείψουν την εργασία τους και με οποιεσδήποτε απρόβλεπτες συνθήκες να αποκτήσουν ένα πτυχίο υψηλού επίπεδου και αναγνώρισης σε όποιο μέρος, όπου και εάν βρεθούν.

Η iCon προσφέρει σειρά προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Όλα τα προγράμματα της iCon επιδοτούνται μέσω ΛΑΕΚ (ΟΑΕΔ).

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα μπορείτε να συμπληρώσετε μία φόρμα επικοινωνίας.

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Heriot Watt University  και το Edinburgh Buiness School (EBS) σε συνεργασία με την iCon, προσφέρουν τα υψηλής ποιότητας, πρωτοποριακά, μεταπτυχιακά του προγράμματα με μορφή flexible blended learning και στην Κύπρο!

Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα σε ευέλικτη μορφή, δίνοντας την δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό στον τομέα που τους ενδιαφέρει, με ευέλικτη διάρκεια που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις του σπουδαστή. Οι εξετάσεις γίνονται τοπικά. Οι σπουδαστές έχουν το δικάιωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε άλλη χώρα.

Τα πτυχία απονέμονται απευθείας από το Πανεπιστήμιο, και η υποστήριξη των σπουδών παρέχεται από την iCon. Επικοινωνήστε τώρα με έναν εξειδικευμένο εκπρόσωπο της iCon για να σας συμβουλεύσει και να λύσει τις απορίες σαςπατώντας εδώ.